WAXEN VS SCHEREN

Hoewel waxen steeds populairder wordt, is scheren nog steeds een bekende methode om ongewenste haren te verwijderen en bijna iedereen heeft wel eens met een scheermes in de handen gestaan. Bij de een met meer succes dan bij de ander. Het overmatig gebruiken van het scheermes zorgt vaak voor irritaties en beschadigingen aan de huid. Scheren is daarmee niet alleen slecht voor de huid, maar kan in sommige gevallen ook pijnlijk zijn en zorgen voor lelijke plekken op het lichaam. Waxen biedt een goede oplossing voor deze irritaties en wondjes. Doordat de haartjes op een professionele wijze uit de huid worden getrokken, wordt de huid zo min mogelijk belast. Daarnaast zorgt waxen voor een gladdere huid gedurende een langere periode. Bij scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze bot worden afgekapt. De haartjes groeien na een scheerbeurt in razend tempo weer terug, waardoor je binnen een dag weer opnieuw kan beginnen. Bij waxen blijven de haartjes veel langer weg (+- 2 weken!) en komen ze ook nog eens veel zachter terug.

Eyebrow Wax

Waxen is niet alleen minder tijdrovend, maar ook minder schadelijk voor de huid. The Alpsgarden waxing studio gebruikt wax, die bijna geen schadelijke middelen bevat. Dit is een ander verhaal dan bij ontharingscrèmes. Deze crêmes hebben vaak een chemische samenstelling en kunnen zorgen voor allergische reacties, verbranding van de huid en pijnlijke blaasjes. Bij Alpsgarden waxing studio hebben wij een wax voor elk huidtype, waardoor er een zeer kleine kans bestaat op huidbeschadiging. Ook weten onze professionele Wax Technicians precies hoe zij jouw huidtype moeten behandelen om het mooiste resultaat te behalen, zodat je met een stralende huid de deur uit loopt.

WAXEN VS. ONTHARINGSCREME

WAXEN VS.IPL/LASER

Waxen is in Belgie nog niet zo heel lang een trend. Toch is er al een nieuwere methode die wordt aangeprijsd: Laseren. Een laserbehandeling is een methode van ontharen waarbij scherpe lichtflitsen hitte door de haarschacht naar het haarzakje leiden, met als doel deze te vernietigen. Anders dan bij waxen, is een optimaal resultaat sterk afhankelijk van de haarkleur en haartype en daarmee lang niet voor een ieder geschikt. Bovendien is, net als bij alle nieuwe methodes, de technologie omtrent IPL en laser nog lang niet uitontwikkeld, waardoor de behandeling een zeker risico met zich meedraagt. Deze behandelingen zijn vaak zeer prijzig en tijdrovend.

Beauty Care